Adoptionskritik og smertens politik

Sidste år udkom Anne Kyong-Sook Øfstis roman “Si at vi har hele dagen” i Norge. Lene Myong fra Tænketanken Adoption har læst bogen, som blandt andet handler om adoptionskritisk bevidsthed.

Adoptionskritik og smertens politik
Af Lene Myong

Modkraft 26. januar 2015

Sorg er et centralt tema i Anne Kyong-Sook Øfstis roman Si at vi har hele dagen. Bogen tematiserer ikke kun adoption som levet erfaring og samtidsfænomen, men også den adoptionskritik, som i disse år forsøger at problematisere transnational adoption.

“Si at vi har hele dagen” handler om Rebekka, hvis voksne søster, Marion, dør af kræft. Rebekka og Marion er ikke genetisk forbundne, men de har boet på det samme børnehjem i Sydkorea, før de blev adopteret til Norge. Marion som spæd, Rebekka som tre-årig. Marions død bliver anledningen til, at Rebekka rejser tilbage til Sydkorea for første gang, siden hun blev adopteret. Hun gribes af tanken om, at Marions koreanske mor bør vide, at hendes datter er død.

Læse hele artiklen her: http://modkraft.dk/artikel/adoptionskritik-og-smertens-politik

Øfsti