Loving Belinda – udstilling og boglancering

LOVING BELINDA

Galleri Image, Vestergade 29, 8000 Aarhus C
9. januar – 8. marts 2015

I Jane Jin Kaisens (DK) soloudstilling, Loving Belinda, rejses der kritik af måden, hvorpå transnational adoption og race forhandles i Danmark. Kritikken kommer dog fra en noget uventet vinkel – nemlig Hr. og Fru Anderson, et asiatisk-amerikansk ægtepar i Minnesota, USA, der er adoptivforældre til Belinda, en hvid pige fra Danmark.

Omdrejningspunktet for udstillingen er en fiktiv fortælling om familien Anderson. Videoværket Adopting Belinda fra 2006, hvor Belinda var baby, udstilles sammen med to ny-producerede videoværker og et portrætfotografi. I de nye værker genbesøger en dansk tv-vært Hr. og Fru Anderson og den nu 9-årige Belinda for at høre hvordan familien trives i dag, ligesom en dansk adoptionsforsker interviewer forældrene om adoption, kærlighed og tilknytning.

I forbindelse med udstillingen bliver der udgivet en kunstpublikation, som lanceres ved en reception den 25. februar kl. 16-18 i Aarhus. Torsdag den 26. februar er der boglancering i København fra kl. 15-17. Dette finder sted på Charlottenborg Kunsthal.

Læs mere her